Vidéki megjelenésekKöztéri plakátkiállítások vidéki nagyvárosokban

A budapesti rendezvényeket követően a kiállításból válogatás készült, amelyet több vidéki nagyváros is megjelentet és az Építőmérnök200 rendezvénysorozat részeként itt is megjelennek a korábban egy helyen bemutatott plakátok.
A kiállításokhoz kapcsolódóan a mérnöki alkotásokról, a mérnöki pálya választásáról, a helyi eredményekről is szót ejtenek a különböző rendezvényeken.
Veszprém, Szent Imre tér - október 20 - november 3.
Tatabánya, Árpád tér - október 25 - november 5.
Székesfehérvár, Városház tér - november 4 - november 11.
Győr, Megyeháza tér - november 12 - november 19.
további helyszínekkel folyamatosan bővül a lista.
Screen Shot 2018-08-21 at 22.13.33


Köztéri plakátkiállítások vidéki nagyvárosokban

Győr, november 12 - 19.
A kiállítás megnyitóján Bartal György, a Győr-Moson-Sopron Megyei Mérnöki Kamara elnöke hangsúlyozta, fontos hogy megismertessék az építőmérnökök munkáját a nagyközönséggel, hiszen miden építkezésben benne van az építőmérnökök tevékenysége, munkája. „Nélkülük nem megy előrébb a világ” – fogalmazott az elnök.

A láthatatlan építőmérnökök

ptszeti_killts_ojp_4_plusz


Köztéri plakátkiállítások vidéki nagyvárosokban

Békéscsaba, november 5 - 15.
A Magyar Mérnöki Kamara azzal a céllal csatlakozott az angolok által kezdeményezett rendezvénysorozathoz, hogy az építőmérnöki szakmát népszerűsítse – tájékoztatott a az óriásplakát kiállítás megnyitóján Buzás Zoltán, a Békés Megyei Mérnöki Kamara elnöke. Az óriásplakát kiállítás célja az is, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalokkal minél jobban megismertessék és vonzóvá tegyék a szakmát. A Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnök Karán ugyanis 2011 óta gyakorlatilag felére csökkent a hallgatók száma – tette hozzá a kamara megyei elnöke.

A teljes riport a megyei kamara elnökével

Békéscsaba


Köztéri plakátkiállítások vidéki nagyvárosokban

Székesfehérvár, november 4 - november 11.
Szepes András, a Fejér Megyei Mérnöki Kamara elnöke bevezetőjében röviden szólt arról, mit is jelent az "építőmérnök" szakma, hivatás, milyen főbb szakterületei vannak, melyeket a lakosság a mindennapokban is tapasztalhat. Bemutatta azt is, hogy a "200" a címben a kétszáz éve alakult Institution of Civil Engineers évfordulójára utal, mely szervezet, intézet már régi kapcsolatban van a magyar mérnöki szakmával, annak felsőfokú oktatásban részes karaival. Végül elmondta, a szakmai bemutató alkalmas beiskolázási propagandának is - mint ismeretes, az épíőmérnöki karra jelentkezett diákok száma jelentösen csökkent az utóbbi években.

A FehérvárTV riportja a megnyitóról

Székesfehérvár a kiállításról

Kiállítás_megnyitó_109


Köztéri plakátkiállítások vidéki nagyvárosokban

Tatabánya, október 25 - november 4.
Egyik első vidéki helyszínként Tatabányán tekinthető meg az „Építőmérnökök Éve” alkalmából Budapesten lezajlott nagy sikerű „Építőmérnök 200” rendezvénysorozathoz kapcsolódó plakátkiállítás. Az Árpád téren látható tablósorozattal az a célja a szervező Magyar Mérnöki Kamara és az angol építőmérnökök szervezetének, hogy bemutassák az építőmérnöki tevékenység értékeit és eredményeit a társadalom számára.