Alaprajz tervező program ingyenes magyar

alaprajz tervező program ingyenes magyar

Alaprajz tervező program ingyenes magyar: Megveszlak

A legegyszerűbb program: weben böngészőben futtatható, magyar nyelvű program is rendelkezésre áll az alaprajz megrajzolására. Ebben a videóban a Megveszlak.hu (https://megveszlak.hu/alaprajz-tervezo) által elérhető, ingyenesen használható alaprajz készítő látható.

Alaprajz tervező: Roomstyler 

https://roomstyler.com/

alaprajz tervező

A Roomstyler egy egyszerűen használható, ingyenes lakberendező, alaprajz tervező online program. Nemcsak a hagyományos helyiségek tervezésére alkalmas, mint a hálószoba, konyha vagy étkező, hanem pl. az edzőterem, gyerekszoba és iroda is helyet kapott a lehetőségek között. 

Ünnepekre, alkalmakra is vannak külön dekorációs lehetőségek, pl karácsony, húsvét, stb.

Tartalmazza a kert tervezéshez szükséges elemek egy részét is.

A Roomstyler közösséget is épít, a lakberendezők megoszthatják az általuk elkészített online szoba terveket. Ezek nyilvánosak és te is bármikor hozzáférsz, hogy inspirációt meríts belőlük.

Az elkészült tervek szűrhetőek szoba típus (hálószoba, fürdőszoba stb.) és stílus (Modern, Vintage stb.) alapján.

A Roomstyler blogoldálán elérhetőek a legújabb frissítések, tippek, ötletek. Azért is érdemes néha benézni, mert rendszeresen készítenek felmérést azzal kapcsolatban, hogy hogyan fejlesszék az oldalt és ebben Te is javaslatokat tehetsz. 

Alaprajz tervező: Sweet Home 3D

https://sweethome3d.com/

A Sweet Home 3D egy ingyenes ház tervező, lakberendező, alaprajz tervező program. 2D-ben kell rajzolni, a szerkesztőfelület alatt azonnal megjelenik 3D nézetben, amit a 2D nézetben rajzolsz vagy beillesztesz. Az egyik legrégebbi, legtöbbet használt ingyenes háztervező.

A weboldalán további modelltárak, szoba berendezések elérhetőek, amik letöltés után hozzáférhetőek. Egyes csomagok bármely célra használhatóak, egyes csomagok csak magáncélra ingyenesek, üzleti felhasználásra fizetős.

A modellek között a weboldalon is lehet keresni, így nem kell az összeset letölteni és találomra keresgetni. 

A Sweet Home 3D 19 nyelven elérhető, magyarul is. Ez az egyetlen ingyenes magyar nyelven is használható háztervező, lakberendező program. Letölthető és online, böngészőben futtatható programként is használható.

alaprajz tervező

3D lakberendezés tervező program: Floorplanner

Ha át akarod tervezni a szobádat, vagy az egész emeletet, akár egy egész épületet, nem is kell tovább keresgélni. Bár angolul alaprajz tervezőként lehetne fordítani, mégis minden megvan benne, hogy egy 3D-s komplett látványtervező, 3D lakberendező online programként tudd használni.

Webalapú, így a böngészőn keresztül el tudod érni. Ami a legjobb az egészben, ha magáncélra használod és nem túl gyakran, akkor regisztráción kívül nem kerül semmibe.

alaprajz tervező

3D lakberendezés tervező program: Plan your room

http://www.planyourroom.com/

alaprajz tervező

A Plan Your Room egy ingyenes online ház tervező program, amellyel könnyedén megtervezhetsz egy szobát. Ahogy a neve is mutatja, plan your room, tükörfordításban tervezd meg a szobádat.

Egyszerű használni, semmi sincs elbonyolítva. Kezdőknek jó szívvel ajánlom, mert gyorsan tudnak haladni és nem akasztja meg a szobatervezés online folyamatot a hosszú tanulás. 

A falak könnyen felhúzhatóak, a bútorok és egyéb tárgyak szépen elrendezve balra helyezkednek el. Nincsennek mutatós 3D modellek, viszont funkcionális a tervező.

3D lakberendezés tervező program: 3Dream

https://www.3dream.net/

alaprajz tervező

A 3Dream az egyik legjobb ingyenes online lakberendező, háztervező alkalmazás. Ezzel gyerekjáték a háztervezés online. Kifejezetten szoba tervezésére alkalmas. Rajzold meg a szoba alaprajzát, majd 3D-ben folytasd a színválasztást, a falak színezését és a szoba berendezését.

Hatalmas bútor-, padló-, falburkolat- és kiegészítő készlet elérhető, több mint 40 000 tárgyat találsz a modelltárban.

A szoba nem csak 2D-ben látható, hanem a 3D-s opcióval térben látod, hogyan nézne ki a szoba, ha bent állnál a közepén. A 3Dream oktatóanyagai segítik a kezdést, és pillanatok alatt elkészül egy lenyűgöző szoba, amelyet interaktív 3D-ben meg tudsz nézni.

Háztervező 3D tervezőprogram:Sketchup

A szoba tervezésre haladó eszköz a Sketchup. Sokoldalúan és egyszerűen használható, nagyon hamar igen közkedvelt és elterjedt lett. 

A felülete letisztult és egyértelmű. Merem ajánlani minden vállalkozó kedvű felhasználónak, aki a szoba tervezésen túl 3 dimenzióban is meg akarja tervezni a házát, kertjét vagy bármilyen más modellezést szeretne elvégezni.

Régebben ingyenesen telepíthető volt magáncélra, ma már csak böngészőben elérhető az ingyenes verzió. A funkcionalitása verhetetlen.

A sketchup használata elsőre bonyolultnak tűnik, kis gyakorlást igényelhet, mire magabiztosan tudod használni. Mindazonáltal, ha követed az alábbi videó utasításait, akkor akár elsőre is jó minőségű tervet tudsz készíteni. A Sketchup linkje: https://www.sketchup.com/

Profi szoftver szoba tervezésére: Autodesk Revit

Autodesk Revit egy komplett építészeti tervezőszoftver. A programot kifejezetten a 3D-s építészeti modellezésre készítették. Ha kedvet kaptál az építészeti tervezéshez, akkor ezzel a programmal bármit meg tudsz tervezni, a szoba tervezésre is kiváló választás. Egy alaprajzot pedig vérprofin el tudsz készíteni. Ez egy fizetős program, de az alábbi alaprajz tervező videó alatt találsz néhány hasznos linket, ami segíthet olcsóbban hozzájutni. 

Vissza a főoldalra: Lakberendező, lakberendezés, háztervezés

Partnereink:

Célgép tervezés

Egyedi gép tervezés

Képszerkesztés

Vegán pénztárca

Parafa pénztárca