7 villamos rajzoló program

Villamos rajzoló program

Villamos rajzoló program: QElectroTech

Villamos rajzoló program

A QElectroTech egy ingyenes és nyílt forráskódú elektromos tervezőszoftver, amelyet elektromos, elektronikai, automatizálási és vezérlőáramköri tervek készítésére lehet használni.

Angol nyelvű, letölthető verzióban elérhető. windows, MAC és Linus endszereken is futtatható. A IEC 60617 szabványnak megfelelő rajzjeleket használja.

A Youtube-on számtalan angol nyelvű oktatóvideó megtalálható hozzá.

Letöltés: https://qelectrotech.org/download.html

Villamos rajzoló program:FreePCB

A FreePCB egy ingyenes és nyílt forráskódú nyomtatott áramköri kártyaszerkesztő, amely rendkívül könnyen megtanulható és használható. Nem rendelkezik beépített autorouterrel, hanem a freerouting.net FreeRoute webalapú autorouterjét használja. Windowsra írták, de futhat Linux alatt a Wine használatával, Mac gépeken VirtualPC-vel.

Fontosabb funkciói:

  • Max 16 réteget képes kezelni,
  • Angolszász és metrikus mértékegységrendszert is képes kezelni,
  • Aan automatikus mentés funkciója és beépített ellenőrzés.

Letöltés: https://www.freepcb.com/

Villamos rajzoló program: TinyCAD

Szintén nyílt forráskódú és ingyenes elektromos tervező szoftver, amelyet leggyakrabban elektromos kapcsolási rajzok elkészítéséhez használnak Alkalmas vonalas rajzok, blokkdiagrammok, és más jellegű tervrajzok elkészítésére is. Ahogy a neve is mutatja, egy CAD (Computer Aided Design) tervező programis egyben.

https://www.tinycad.net/Download

Fontosabb funkciói:

  • Az elkészült terveket képes beágyazni weboldalakba, Word dokumentumba, stb.
  • PNG-ben is lementhető a terv,
  • Beépíetett hibakereső algoritmus,
  • Saját rajzjelek elkészítésére is alkalmas.

Villamos rajzoló program:XCircuit

http://opencircuitdesign.com/xcircuit/

Az XCircuit azért lett létrehozva, hogy publikálható minőségű elektromos áramköri kapcsolási rajzokat lehessen készíteni. Grafikus elemek importálására és tervbe illesztésére is alkalmas.

Villamos rajzoló program:Circuitmaker

https://circuitmaker.com/

A Circuitmaker ingyenesen használható áramköri tervezőszoftver. Ami kiemeli a többi közül, hogy folyamatosan fejlesztik és a gyártó nem titkolt célja, hgy közösséget hozzo létre és működtesse azt. A tervezők megoszthatják terveiket, segítséget kérhetnek a közösségtől és további támogatásokat kaphatnak.

Villamos rajzoló program:KiCad

A KiCad egy ingyenes és nyílt forráskódú elektronikus tervezési automatizálási programcsomag, amely kompatibilis Windows, OSX és Linux rendszerekkel. Tartalmaz egy integrált környezetet a PCB-elrendezések tervezéséhez és a kapcsolási rajzok rögzítéséhez. Anyagjegyzékeket is készíthet, amelyek becslést adnak arról, hogy mennyi anyagra lenne szükség az elektromos projekt befejezéséhez. Ezenkívül 3D-s prezentációkat is készíthet, hogy valósághű képet kapjon a tényleges projektről.

https://www.kicad.org/

Villamos rajzoló program:SimulIDE

A SimulIDE egy ingyenes, nyílt forráskódú elektromos tervező szoftver, amely egyszerű és könnyen használható. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a listáról húzza át az alkatrészeket az áramkör tervezésébe, csatlakoztassa őket, és nyomja meg a bekapcsológombot, hogy megtapasztalhassa, hogyan működik. Tartalmaz egy jobb egérgombbal elérhető helyi menüt is, amely lehetővé teszi az alkatrészek kiválasztását.

https://www.simulide.com/p/home.html

A profi megoldás: AutoCAD Electrical

https://www.autodesk.com/products/autocad/included-toolsets/autocad-electrical

Az AutoCAD Electric egy iparág-specifikus eszközkészlet az elektromos tervezéshez, amely segíthet az elektromos vezérlőrendszerek hatékony létrehozásában, módosításában és dokumentálásában. Átfogó könyvtárakat és eszközöket tartalmaz, amelyek segíthetnek a vezérléstechnikai feladatok automatizálásában és a termelékenység növelésében. Automatizálhatja az olyan gyakori műveleteket, mint az anyagjegyzékek generálása és a PLC I/O rajzok létrehozása.

Forrás:

https://www.goodfirms.co/blog/best-free-open-source-electrical-design-software

Vissza a főoldalra: Lakberendező, lakberendezés, háztervezés

Partnereink:

Célgép tervezés

Egyedi gép tervezés

Képszerkesztés

Vegán pénztárca

Parafa pénztárca